Vad behöver du hjälp med?

Frågor och svar

Frågor & Svar

  Låten som spelas i vår reklamfilm är gjord av oss för detta syfte och finns därmed inte i längre version någon annanstans.

  Vi kollar på möjligheten att enkelt kunna lägga upp förklaring av specifikationerna på wayke.se, däremot finns alltid möjligheten att via meddelandefunktionen eller på telefon direkt höra av sig till återförsäljaren som alltid är experter på sina egna fordon.

  Vi stödjer alla bildupplösningar på annonserna som läggs upp på Wayke. Är de däremot mindre än 1170 px i bredd finns det en risk att de uppfattas som skeva då vi skalar upp bilderna. I sökningen kommer dessutom alla bilder bli låsta till dimensionen 380x253 för att ge ett enhetligt sökresultat.

  Det är helt gratis att sälja sin bil via uppdrag och det kostar 99 kr att lägga ut en annons på Wayke.

  Om du själv vill ha kontroll över din försäljning lägger du upp en annons via startsidan på wayke.se och lägger till samtlig information som efterfrågas. Vi kommer även att berika bilen med information från ett externt företag som lägger till information om just ditt fordon, för att ge så mycket information som möjlighet till köpare. Priset för att lägga upp en annons är 99 kr.

  För att sälja bilen via "uppdrag" lägger du upp annonsen som vanligt, sedan hamnar den hos återförsäljare i din närhet som köper bilen av dig för att sedan sälja bilen vidare till privatpersoner. På så vis behöver du själv inte behöva stå för försäljningen och slipper jobbet som är förknippat med att sälja bil. Idag är det helt gratis att lägga upp ett uppdrag.

  Nej, däremot behöver du ha ett konto för att kunna skicka meddeladen till säljaren via vår meddelandefunktion. Väljer du dock att ta kontakt med säljaren på annat sätt, exempelvis genom att ringa, så behövs inget konto hos på Wayke.

  Själva köpet kommer inte göras via Wayke. När du hittat en bil du är intreserad av hör du av dig till försäljaren och kommer överens om eventuellt köp den vägen.

  Fördelarna med att ha ett Wayke-ID är många och vi arbetar på att lägga til fler fördelar allt eftersom. Idag behövs ett Wayke-ID bland annat för att kunna annonserna på Wayke, skicka meddelnaden till säljare, spara sökningar samt lägga bevakningar på sökningar och intressanta objekt.

  Köpare kan ta kontakt med dig antingen via meddelandefunktionen eller via telefon. För att skicka meddelanden på annonser behöver man vara inloggad på Wayke - alltså ha ett Wayke-ID. Ditt telefonnummer publiceras aldrig på annonsen, istället tar vi fram ett personligt nummer som vi kopplar ditt ditt angivna telefonnummer.

  Nej, vi rekommenderar alla att använda en telefon med en bra kamera för bästa möjliga bildkvalité.

  Ja, minimum är en bild per annons, vi har ingen maxgräns idag.

  När du är inloggad på wayke.se har du högst upp tre ikoner bredvid "Min profil", dina meddelanden hittar du på pratbubblan.

  Ja, för att aktivera att dessa meddelanden skickas ut till dig behöver du gå till Mitt Konto på Wayke.se och sedan besöka "kontoinställningar".

  Ja, det är synligt på bllkortet om en handlaren är ansluten till MRF, dessutom går det att filtrera på detta i den utökade sökfunktionen.

  För att kunna publicera och sälja bilar hos Wayke behöver de ha aktuella registerringsskyltar.

  När du är inloggad på wayke.se har du högst upp tre ikoner bredvid "Min profil", dina bevakningar hittar du på ögat.

  För att ändra ditt visningsnamn ändrar du det som står i rutorna för ditt för- och efternamn.

  När du är inloggad på wayke.se har du högst upp tre ikoner bredvid "Min profil", dina sparade annonser hittar du på hjärtat.

  Absolut! Du kan både annonserna den själv eller sälja den direkt till handlare. Det senare alternativet kallar vi för Uppdrag och det är helt gratis. Att lägga upp en egen annons kostar 99 kr.

  Vi arbetar på att kunna släppa vår app så snart som möjligt, mer information kommer längre fram.

  Ja, du kan spara dina favoritbilar och med en enkel knapptryckning dela dessa med nära och kära.

  Vi förbehåller oss rätten att neka och stänga av aktörer som inte följer våra avtals- och användningsvillkor.

  På Wayke har vi ett regelverk som säger att det inte är rimligt att bilar som är yngre än 5 år kostar mindre än 10 000 kr, det innebär att om detta läggs in på dessa bilar så kommer de inte vara sökbara på Wayke.se

  Det betyder inget i sig självt men ska associera till engelskans Way (väg) och Wake up (vakna upp).


Hittar du inte det svar du söker?