Vad behöver du hjälp med?

Frågor & Svar

  Låten som spelas i vår reklamfilm är gjord av oss för detta syfte och finns därmed inte i längre version någon annanstans.

  Vi kollar på möjligheten att enkelt kunna lägga upp förklaring av specifikationerna på wayke.se, däremot finns alltid möjligheten att via meddelandefunktionen eller på telefon direkt höra av sig till återförsäljaren som alltid är experter på sina egna fordon.

  Vi stödjer alla bildupplösningar på annonserna som läggs upp på Wayke. Är de däremot mindre än 1170 px i bredd finns det en risk att de uppfattas som skeva då vi skalar upp bilderna. I sökningen kommer dessutom alla bilder bli låsta till dimensionen 380x253 för att ge ett enhetligt sökresultat.

  Priset för annonserna är ännu inte satta, vi återkommer med exakt prissättning för dem. Under de första veckorna går det endast att sälja sin bil via uppdrag och det kommer då inledningsvis vara gratis.

  Om du själv vill ha kontroll över din försäljning lägger du upp en annons via startsidan på wayke.se och lägger till samtlig information som efterfrågas. Vi kommer även att berika bilen med information från ett externt företag som lägger till information om just ditt fordon, för att ge så mycket information som möjlighet till köpare. De första veckorna kommer det inte gå att sälja sin bil på detta sätt på wayke.se, däremot kommer man kunna sälja bilen via uppdrag direkt.

  För att sälja bilen via "uppdrag" lägger du upp annonsen som vanligt, sedan hamnar den hos återförsäljare i din närhet som köper bilen av dig för att sedan sälja bilen vidare till privatpersoner. På så vis behöver du själv inte behöva stå för försäljningen och slipper jobbet som är förknippat med att sälja bil.

  Nej, däremot behöver du ha ett konto för att kunna skicka meddeladen till säljaren via vår meddelandefunktion. Väljer du dock att ta kontakt med säljaren på annat sätt, exempelvis genom att ringa, så behövs inget konto hos på Wayke.

  Nej, vi rekommenderar alla att använda en telefon med en bra kamera för bästa möjliga bildkvalité.

  Själva köpet kommer inte göras via Wayke. När du hittat en bil du är intreserad av hör du av dig till försäljaren och kommer överens om eventuellt köp den vägen.

  Lägger du upp en annons kan eventuella köpare kontakta dig på olika vis, bland annat genom vår meddelandefunktion. De kan också kontkta dig via ett telefonnummer om du valt att publicera det på annonsen. Till en början kommer du som privatkund endst sälja via uppdrag, möjligheten att själv stå för hela säljprocessen kommer inom kort.

  Om du har ett Wayke-ID så har du möjligheten att spara sökningar, kunna följa intressanta objekt och dessutom annonsera och sälja din bil - antingen själv eller via en handlare.

  När du är inloggad på wayke.se har du högst upp tre ikoner bredvid "Min profil", dina meddelanden hittar du på pratbubblan.

  Ja, genom sökverktyget på Wayke kan man välja att söka både efter bilar som är upplagda av privatpersoner och av bilhandlare.

  Ja, minimum är en bild per annons, vi har ingen maxgräns idag.

  För att kunna publicera och sälja bilar hos Wayke behöver de ha aktuella registerringsskyltar.

  Ja, för att aktivera att dessa meddelanden skickas ut till dig behöver du gå till Mitt Konto på Wayke.se och sedan besöka "kontoinställningar".

  När du är inloggad på wayke.se har du högst upp tre ikoner bredvid "Min profil", dina bevakningar hittar du på ögat.

  Ja, det kommer vara synligt om en bilhandlare är ansluten till MRF, dessutom kommer det gå att filtrera på detta i sökfunktionen.

  För att ändra ditt visningsnamn ändrar du det som står i rutorna för ditt för- och efternamn.

  När du är inloggad på wayke.se har du högst upp tre ikoner bredvid "Min profil", dina sparade annonser hittar du på hjärtat.

  Absolut! Till en början kan du sälja din bil via "uppdrag" men framöver kommer du även kunna sälja bilen genom att själv stå för hela affären.

  Waykes appliaktion kommer inte finnas tillgänlig från lansering den 16:e oktober, den kommer släppas något senare under höstern/vintern.

  Vi förbehåller oss rätten att neka och stänga av aktörer som inte följer våra avtals- och användningsvillkor.

  Ja, du kommer kunna spara dina favoritbilar och med en enkel knapptryckning dela dessa med nära och kära.

  Det betyder inget i sig självt men ska associera till engelskans Way (väg) och Wake up (vakna upp).

  På Wayke har vi ett regelverk som säger att det inte är rimligt att bilar som är yngre än 5 år kostar mindre än 10 000 kr, det innebär att om detta läggs in på dessa bilar så kommer de inte vara sökbara på Wayke.se


Hittar du inte det svar du söker?