Vad behöver du hjälp med?

Köp bil

Här hittar du all nödvändig info för att enkelt och smidigt kunna köpa bil via Wayke

  Köp Online innebär att du hemma eller på språng och i din egen takt kan köpa en bil online. Bilen är då reserverad åt dig och handlaren tar kontakt med dig så snart de fått in din order. Tillsammans kommer ni fram till hur bilen ska levereras eller om du hämtar upp den själv, och signerar även avtalet tillsammans. Bilhandlaren hjälper dig med allt pappersarbete så att du kan känna dig helt trygg.

  Absolut! Wayke kontrollerar alla bilar innan de publiceras på marknadsplatsen, så alla bilar du ser här har vi gått igenom och säkerställt att de inte har några skruvade mätarställningar, varit med i någon allvarlig olycka, är stöldanmälda osv. Dessutom ser vi till att addera en massa uppgifter om bilen så att du även online ska få dig en komplett bild av bilen och dess egenskaper.

  Ja! På Wayke kan du köpa både sprillans nya bilar och bilar med några år på nacken.

  Nästan alla! För att en bil ska kunna köpas online via Wayke kräver det att handlaren har aktiverat det och har bra interna processer för att hantera köp som görs online. Det är fler och fler handlare som ansluter sig till Köp online, så det är bara en tidsfråga innan varje bil hos oss kan köpas online.

  Ja! Det är inga förhöjda priser online, tvärtom kan vissa handlare ibland erbjuda rabatterade pris på köp som genomförs online.

  Handlare på Wayke hanterar ångerrätten på olika sätt, därför är det är svårt att ge ett generellt svar som gäller för samtliga handlare. Bäst är att läsa igenom handlarens villkor för ångerrätt som anges i sista steget i köpflödet, under rubriken ”Sammanfattning”. För att du ska kunna genomföra köpet måste du godkänna både handlares egna köpevillkor och villkoren för ångerrätt.

  De flesta handlare säkerställer att även den digitala annonsen av bilen innehåller all väsentlig information. Det innebär att de rapporterar om eventuella skador eller skavanker på fordonet, och om bilhistorik som är bra att känna till. Många handlare lägger dessutom upp varudeklarationen på annonsen som du kan ladda ned och kolla igenom innan du genomför själva köpet.

  Bilhandlare i Sverige erbjuder idag väldigt bra och förmånliga paketeringar även när du köper begagnad bil online. Det innebär att de allra flesta bilar erbjuds med någon form av garanti för att du ska känna dig helt trygg i köpet och i din nya bil. På annonsen på Wayke kan du se vilka garantier handlaren erbjuder på just den bilen.

  Idag sker inte signeringen av avtalet direkt i flödet på Wayke. Det gör du istället tillsammans med handlaren. Vissa handlare erbjuder digital signering där de kan mejla över avtalet till dig, andra föredrar att du som köpare kommer in i bilhallen och signerar det på plats.

  Om du gärna provkör bilen innan du köper så rekommenderar vi att du gör det innan du köper bilen online via Wayke. Hittar du en bil som faller dig i smaken kan du börja med att ta kontakt med handlaren för att boka in en provkörning. När provkörningen är genomförd och du bestämt dig hur du vill gå vidare kan du köpa bilen direkt från TV-soffan i lugn och ro.

  Absolut. Flera handlare erbjuder direkt i köpflödet möjlighet för dig att ange uppgifter om din inbytesbil. Om det alternativet inte finns kan du alltid sälja din bil ”fristående” från ditt bilköp genom vår tjänst [Sälj till handlare](https://www.wayke.se/salj-till-handlare).

  Bilhandlare på Wayke erbjuder olika typer av kringtjänster när de säljer bil online. Många handlare har lösningar för att kunna leverera bilen direkt hem till din dörr. Ibland kan den tjänsten kosta extra. I köpflödet kan du se om handlaren erbjuder hemleverans och om det finns eventuell kostnad kopplad till det. I annat fall kan du alltid hämta ut bilen direkt i bilhallen.

  Absolut! Handlarna på Wayke är bra på att själva lägga upp försäkringsalterantiv som passar bilarna de säljer, du kan då dessutom ange ditt personnummer direkt i köpflödet för att få personliga erbjudanden. Saknas försäkring i köpflödet på Wayke kan den alltid tecknas i efterhand också. Kom ihåg att du måste ha en trafikförsäkring på din bil, det kravet börjar gälla när du blir ägare till bilen, dvs när du signat köpeavtalet.

  De flesta handlare erbjuder möjligheten till billån direkt i köpflödet på Wayke, då kan du direkt i flödet välja själv vilken avbetalningstid du vill ha och stor kontantinsats du kan lägga. Om bilen kan privatleasas kan du även välja det i köpflödet. På alla bilar finns alltid alternativet att köpa bilen kontant också.

  Det dras inga pengar direkt via köpflödet på Wayke. Oavsett vad du valt för finansiering så dras inga pengar förrän köpeavtalet är signerat, och det görs tillsammans med handlaren som tar kontakt med dig så snart de mottagit din order från Wayke.


Hittar du inte det svar du söker?