Vad behöver du hjälp med?

Så här säljer du din bil på Wayke

saljdinbil

Så här säljer du din bil på Wayke - 5 steg för en lyckad affär

  1. Innan du lägger upp din annons se till att ta bra och tydliga bilder på din bil, vi ser att annonser med minst tre bilder får fler intressenter. Tänk på att inte ha med personer eller andra bilar i bakgrunden på bilderna.

  2. Skriv in ditt regnummer och miltal så tar vi automatiskt fram viss information på din bil. Vi kommer bland annat lägga till märke, modell, färg, drivmedel, växellåda och tillverkningsår - allt för att det ska vara smidigt för dig.

    Allt du behöver göra är att välja vilken utrustning som finns i din bil, det kan du göra genom att skriva in själv eller välja från vår lista med de vanligaste utrustningspunkterna för just din bilmodell. Om du inte vet exakt vilka tillval din bil har eller inte har kvar tillvalslistan du fick när du köpte bilen är det bra att bara punkta upp de delar som du tror kan vara av intresse för köparen. Det kan exempelvis vara dragkrok, taklucka, navigation, skinnklädsel osv - tänk på att alla delar du skriver med kommer vara sökbara och därmed kan en sökning på “dragkrok” bara ge resultat på din bil om du lägger till det i annonsen.

    Här har du också möjlighet att skriva en säljande text om din bil. Hur upplever du att den är att köra? Varför säljer du bilen? Finns det något som är speciellt eller något annat som köpare behöver veta? Tex om den har några skavanker

  3. I sista steget fyller du i vart bilen finns samt dina kontaktuppgifter. Väljer du att lägga in ett telefonnummer så anonymiserar vi alltid det för din säkerhet. Det innebär är att ditt nummer aldrig exponeras, istället ser spekulanter ett tillfälligt nummer på annonsen som sedan kopplas direkt till dig.

  4. När du känner dig nöjd med annonsen kommer den gå igenom en kort granskning innan den publiceras, vi skickar iväg ett mejl till dig när den ligger ute till försäljning. Kom ihåg att du har fria redigeringar på din bil. Om du skulle märka att det blev något fel i annonsen är det enkelt att gå in och korrigera det.

  5. På din publicerade annons kan du under “Trygga affärer på Wayke” hitta både digitalt köpekontrakt och få hjälp med trygga betalningar - så det är lika enkelt att slutföra försäljningen som det är att påbörja den.

Lycka till med din bilaffär!


Hittar du inte det svar du söker?