Installera laddbox | Wayke x Bee

Installera laddbox | Wayke x Bee

Äga bil
Lästid 1 min
Wayke
Wayke
Publicerad onsdag 1 maj 2019

Fler och fler elbilar finns på vägarna, något som innebär stora möjligheter men även vissa utmaningar. Den ökade mängden elbilar har lett till ett större utbud av publika laddstationer och likaså har intresset för att skaffa en laddbox hemma ökad exponentiellt. Vi bestämde därför oss för att undersöka hur en installation går till och hur slutresultat ser ut.

Fördelarna med att skaffa en laddbox hemma kan sammanfattas i tre huvudpunkter:

Det går snabbare att ladda.

Med en laddbox kan du få en högre strömstyrka än i ett vanligt eluttag. Detta gör att du kan ladda med högre effekt och därmed går det snabbare att ladda. Det blir alltså enklare att få ihop vardagspusslet.

Trygg och säker laddning hemma.

Du laddar snabbast och säkrast med en laddbox. Elsäkerhetsverket avråder från laddning av elbilar i vanliga vägguttag under en längre tid, då det kan leda till överhettning när elinstallationer inte klarar belastningen av en så pass hög strömstyrka. Det dessutom ingen kommunikation mellan vägguttaget och bilen som säkerställer att strömmen slås av om något går fel. Laddboxen kommunicerar med bilen och ser till att elen bara är igång om anslutningen är korrekt.

Visa vilken del av elen som går till bilen!

Om det inte går att se hur mycket av elen som går till din elbil kan det påverka att energideklaration och i förlängningen sänka värdet på din fastighet när det väl blir dags för försäljning. Om du har en smart laddbox kan du påvisa hur mycket av din elförbrukning som går till elbilen respektive hushållet.

Beställ en laddbox här. och hitta din elbil här.

Wayke
Wayke
Uppdaterad fredag 4 oktober 2019
Publicerad onsdag 1 maj 2019

Relaterade artiklar

Laddar...

Sälj din bil snabbt, tryggt och kostnadsfritt

Fyll i ditt registreringsnummer och miltal för att ta emot bud från handlare
mil