Topplistan: Elbilarna som håller andrahandsvärdet bäst

Topplistan: Elbilarna som håller andrahandsvärdet bäst

Köpa bil
Lästid 2 min
Wayke
Wayke
Publicerad torsdag 14 januari 2021
Topplistan: Elbilarna som håller andrahandsvärdet bäst

Funderar du på att köpa laddbart? Mycket tyder på att det är den smartaste bilaffären just nu. Allt fler hoppar på elbilståget och värdeminskningen är betydligt mindre per rullad mil jämfört med fossila konkurrenter. Detta är topplistan med de elbilar som håller andrahandsvärdet allra bäst.

Det laddbara utbudet har exploderat på både ny- och begagnatmarknaden, men ändå fortsätter priserna att stiga - och regeringens beslut att höja elbilsbonusen till 70 000 kr manar på trenden. Priserna för begagnade elbilar har stigit med över 25 procent det senaste året, men det har inte avskräckt köparna. Försäljningen av både nya och begagnade laddbara bilar har ökat med 65 procent det senaste året.

-Alla trender pekar mot laddbart just nu - det verkar som att marknaden slukar allt som produceras med öppen mun trots att utbudet flerdubblats. Vissa laddbilar är klart populärare än andra och det är en stor skillnad på hur mycket de minskar i värde per rullad mil, säger Martin Fransson, vd, Wayke.

Tesla är, med god marginal, den elbil som håller värdet bäst med en värdeminskning på endast fyra procent på tre år – vilket också är den genomsnittliga tiden innan en bil hittar sin andra ägare. Men även billigare bilar som Kia, Hyundai och Volkswagen håller värdet bra.

Mycket tyder på att det är 2021 som elbilen slår igenom i full skala - laddbara bilar stod för 49 procent av nybilsförsäljningen under december. Nyregistreringen av laddbara bilar har ökat med 116 procent under 2020, och på begagnatmarknaden är ökningen 65 procent.

Detta är elbilarna och modellerna som håller värdet bäst - värdeminskning efter 1000 mil inom parentes:

  1. Tesla Model S (4%)
  2. Tesla Model X (5%)
  3. Hyundai IONIQ (10%)
  4. Kia Soul EV (10%)
  5. Volkswagen e-Golf (10%)
Wayke
Wayke
Uppdaterad måndag 18 januari 2021
Publicerad torsdag 14 januari 2021

Relaterade artiklar

Laddar...

Sälj din bil snabbt, tryggt och kostnadsfritt

Fyll i ditt registreringsnummer och miltal för att ta emot bud från handlare
mil