Provkörning Ranger Wildtrack

Hitta din Ranger här.

Pickup - en biltyp som nästan är synonym med landet Amerika. Likt mycket annat som landet i fråga tycker om, har även vi européer fattat mer och mer tycke för bilar som är terränggående, klarar att lasta mycket och som ser coola ut. Ranger är modellen som Ford primärt satsat på för oss européer och sett till tillverkarens historia är pickups något de minst sagt är bekanta med.

Ranger kommer i en rad olika versioner beroende behov och syfte. Största skillnaden är storleken på själva flaket respektive hytten där det ena följdriktigt påverkar det andra. För att vara primärt ett yrkesfordon erbjuder pickupen flera funktioner som bidrar till en trevlig upplevelse. Infotainmentsystem och dess skärm på 8-tum är lätt att använda och har de mest nödvändiga funktionerna. Även om den är något stötig olastad är helhetsupplevelsen på vägen så pass bra att man ibland glömmer att man sitter i en pickup.

Wildtrack-versionen har bland annat förarassistenspaketet som innefattar backkamera och parkeringssensorer - något som känns behövligt med tanke på bilens storlek och framförallt diverse laster som kan försämra sikten. Flaket som mäter upp 156 cm på längden får med plats en europapall alternativt en redig mängd fritidsprylar och har en lastkapacitet på 1430 kg.

Sammanfattningsvis känns Ford Ranger Wildtrack som ett kompetent yrkesfordon utan att ge ett spartanskt intryck och kan därför även vara ett alternativ för personer som inte ämnar att använda den i jobbet. Toppversionen Wildtrack erbjuder förutom många hjälpsamma funktioner som adaptiv farthållare och nödbromsassistans dessutom en design som trycker på rätt knappar för att få drömmarna om Amerika att bubbla upp till ytan.

Ford Ranger Wildtrack

  • Motor: 3,2 liter, 5-cyl.
  • Växellåda: sexstegad automat.
  • Hästkrafter: 200 hk.
  • Drivhjul: Fyrhjulsdrift.
  • 0-100 km/h: 10,6 sek
  • Bränsleförbrukning bl. körning: 8,7 l/100 km
  • Pris från: 325 320 kr exkl. moms
  • Rival: Volkswagen Amarok pris från 290 000 kr exkl. moms

Senaste artiklar