Provkörning - Skoda Kodiaq

Hitta din här.

Skoda Kodiaq - en suv med ett namn som anspelar på det tillsynes gulliga men livsfarliga djuret Kodiakbjörnen. Bilen är dock betydligt mindre farlig och mer omtänksam än björnen samt erbjuder betydligt mer smarta detaljer som inbyggda paraplyer, isskrapa i tanklocket och utfällbara skydd på dörrarna.

Invändigt är Kodiaq allmänt genomtänkt, materialen känns inte plastiga utan håller nästan jämn nivå med Volkswagen-syskonet Tiguan. Bilen erbjuder två digitala skärmar - en vid hastighetsmätaren och en för infotainment-systemet. Infotainmentskärmen på 8-tum kommer som standard och är förutom lätt att hantera kompatibel med Apple Carplay och Android Auto. För att höja upplevelsen kommer alla designpaket förutom instegs-versionen dessutom med ambientstämningsbelysning.

Bilens 2.0 liters dieselmotor producerar 190 hk och är kopplad till en 7-växlad DSG-låda. Acceleration från 0-100 km/h sker på 8,8 sek och toppfarten är lite över 200 km/h. Motorn passar väldigt bra för bilen och även om man inte nödvändigtvis önskar mer kraft, vill man inte heller ha mindre. I Komfortläget upplevs det lite svajigt men med tillvalet adaptiv chassireglering(DCC) som individuellt och kontinuerligt justerar dämpningen på varje stötdämpare, kan det ändras till ett mer önskvärt beteende.

Skoda har lyckats få bilen kännas betydligt mer exklusiv än vad priset indikerar. Sett till konkurrenter är det svårt att se någon annan modell som erbjuder mer funktionalitet för pengarna, framförallt när det kommer till en suv med sju säten. Även om tillverkarens modeller har utvecklats extremt mycket under senaste åren är det fortfarande en skillnad i premium-känsla från rivalerna, men det avspeglas även i priset. Sammanfattningsvis är Skoda Kodiaq en väldigt komplett suv som erbjuder mycket valuta för pengarna.

Skoda Kodiaq

  • Motor: 2.0 l, 4-cyl diesel
  • Växellåda: sjustegad automat.
  • Hästkrafter: 190 hk.
  • Drivhjul: Fyrhjulsdrift.
  • 0-100 km/h: 8,8 sek
  • Bränsleförbrukning bl. körning: 5,7 l/100 km
  • Pris från: 274 000 sek
  • Rival: Volkswagen Tiguan Allspace pris från 352 000 kr

Senaste artiklar