Provkörning - Volkswagen Tiguan Allspace

Hitta din här.

Volkswagen lanserade 2007 modellen Tiguan - namnet är en ihop slagning av de tyska orden för tiger(tiger) och leguan(iguana). Vi är nu inne på den andra generationen och Volkswagen erbjuder en lite större version av den vanliga. Lite som på McDonalds när man tar plusmeny, fast i det här fallet innebär det 30 cm mer SUV och 7-säten som standard.

Interiören är familjeorienterad och har funktioner som underlättar vardagen för personer med barn. Det finns massvis med förvaringsutrymme och detaljer lämpade för längre resor. I baksätet hittar vi nedfällbara bord med dryckeshållare för att minimera spillolyckor. Borden går även att göra om till Ipad-hållare om behovet finns och sätesraden i mitten går att skjuta 18 cm beroende på passagerarnas längd eller aktuellt lastbehov.

På den svenska marknaden erbjuds Tiguan Allspace endast med fyrhjulsdrift. Bilens 2.0-liters dieselmotor tar den från 0 till 100 km/h på 8,6 sekunder, vilket helt klart är godkänt och den är tillräckligt kraftfull för att hinna med omkörningar. Allmänt känns bilen inte så stor som den faktiskt är - styrningen är direkt och den upplevs stabil i kurvor.

I sin helhet är Allspace en väldigt komplett familjebil och ett bra alternativ för personer som är i behov av 7 säten. Det som ska noteras är att under längre resor kommer långa passagerare få svårt att sitta på tredje raden. Fjädringen är behagligt fast utan att upplevas stötig och komforten i sin helhet inbjuder till långa turer.

Volkswagen Tiguan Allspace

  • Motor: 2,0 liter, 4-cyl.
  • Växellåda: sjustegad automat.
  • Hästkrafter: 190 hk.
  • Drivhjul: Fyrhjulsdrift.
  • Bränsleförbrukning bl. körning: 5,9 l/100 km
  • Pris från: 341 000 kr
  • Rival: Skoda Kodiaq pris från 274 100 SEK

Senaste artiklar