Provkörning - Volkswagen Touareg

Hitta din här,

Den tredje generationen av Volkswagen Touareg är här och det är inte en liten uppdatering som tillverkaren kommer med. Vid första anblick ger den moderna och något kantiga designen ett respektingivande intryck. Mest ögonfallande är den gigantiska grillen som ser att kunna komma direkt från en rap-video. Touareg är Volkswagens största suv och är baserad på samma plattform som bland annat koncern-syskonen Audi Q7 och Bentley Bentayga.

Om man ser till den nya Touareg är det genomgående temat teknologi - bilen kommer med tillverkarens innovision-cockpit som standard. Det innebär en 12-tums skärm framför föraren och en på 15-tum placerad på instrumentbrädan. Skärmarna bidrar till en anpassningsbar miljö där i princip allt går att konfigurera efter förarens behov. Skärmarna möjliggör även tillbehör som nightvision där en infraröd kamera hjälper dig upptäcka levande varelser vid mörkerkörning.

Touareg har tillgängliga tillval som luftfjädring och adaptiva krängningshämmare, vilket gör att bilen lutar mindre i kurvorna och minskar tendenser till understyrning. Det bidrar till att den stora suven upplevs mer som en sedan när det kommer till kurvtagning. För att vara så stor känns den bilen alert och sportig. Det förstärks även av att diesel V6:an på 286 hk tar den till 100 km/h på 6,1 sekunder.

I sin helhet är nya Touareg en väldigt komplett suv. Volkswagen har lyckats att kombinera all tänkbar teknologi utan att tumma på premiumkänslan som förväntas av en bil i den prisklassen. Komforten för förare och passagerare är i topp. Volkswagen Touareg är verkligen något som potentiella premium-suv spekulanter bör ha i åtanke och den kan absolut mäta sig med konkurrenter som Volvo XC90, BMW X5 och Audi Q7.

Volkswagen Touareg

  • Motor: 3,0 liter, 6-cyl, diesel.
  • Växellåda: Åttastegad automat.
  • Hästkrafter: 286 hk.
  • Drivhjul: Fyrhjulsdrift.
  • Bränsleförbrukning bl. körning: 6,6 l/100 km
  • Pris från: 579 900 kr
  • Rival: Audi Q7 pris från 678 000 SEK

Senaste artiklar