Provkörning - Mercedes E-klass

Hitta din E-klass här.

Mercedes E-klass - en av modellerna som anses vara måttstocken för vad som kan förväntas av en lyxig kombi. Marknaden erbjuder visserligen mer konkurrens ��n någonsin med bilar som BMW 5-serie, Audi A6 och Volvo V90. Men bara för att det finns många tunga rivaler betyder det inte att en av favoriterna har tappat stinget. Dessutom erbjuder Mercedes en väldig bredd med E-klassen och kan fås med bland annat sparsamma dieselmotorer, laddhybrid eller värstingkombi med över 600 hk.

Interiören har inte bara väldigt snygg design utan erbjuder såklart även hög komfort. Linjen som sträcker sig från dörrarna genom hela instrumentbrädan får designen att upplevas elegant och välplanerad. Desamma gäller sättet displayerna flyter ihop med varandra. Det som ska sägas är att det inte är inte det bästa infotainmentsystemet tillverkaren gör just nu. Även om designen påminner mycket, är det inte lika användarvänligt som det mer moderna MBUX. Det som dock är positivt är att det både är kompatibelt med Apple Carplay och Android Auto.

I baksätet är komforten utmärkt. Det är bra med benutrymme, bredd och plats för huvudet. Vilket inte är så förvånade med tanke på E-klassens prominenta taxi-status. Bakluckan mäter upp 640 liter, vilket innebär att det är både större än BMW 5-serie och Volvo V90. Den har tredelat baksäte, det finns ingen lastkant och när man fäller sätena blir det en helt platt yta som är gigantisk. Dessutom kommer den med luftfjädring bak som standard, något som möjliggör tunga och flexibla laster.

Sammanfattningsvis kommer nog inte E-klassen göra någon besviken och levererar upp till förväntningarna som modellnamnet innebär. Det finns några få tillverkare förutom Mercedes som lyckas hålla ute omvärlden på ett nästan magiskt sätt. Det bidrar till en väldigt avslappnande upplevelse och bidrar ökad komfort. Men det ska nämnas att aktuell version/generation av E-klass har funnits ett tag och att det är ett faktum som märks på vissa detaljer. Trots det klarar Imponerade nog E-klass att leverera just det som en lyxig kombi ska göra. Men är den bäst i klassen? Svårt att avgöra, det är upp till dina personliga preferenser.

Bra

+ Hög komfort

+ Exklusiv känsla

+ Stort bagageutrymme

Mindre bra

- Dyr i inköp

- Dyra tillval

- Kan bli misstagen för taxi

Mercedes E-klass

  • Motor: 4-cyl diesel
  • Växellåda: 9-stegad automat.
  • Hästkrafter: 194 hk.
  • Drivhjul: Bakhjulsdrift.
  • 0-100 km/h: 7,7 sek
  • Bränsleförbrukning bl. körning: 0,61 l/10 km
  • Pris från: 444 900 sek
  • Rival: BMW 5-serie från 432 900 kr

Senaste artiklar