Provkörning - Volkswagen Golf

Hitta din här.

__Med över 30 miljoner sålda bilar och äran att få namnge en hel klass, så är Volkswagen Golf helt klart en modell att räkna med när man ska välja bil. Framför allt när halvkombis är på agendan. Golf erbjuder dessutom en oöverträffad valmöjlighet och går att få som elbil, laddhybrid samt en R-version med 300 hästar för att nämna några, en faktor som gör att de flesta kan hitta en Golf som passar just dem. __

Invändigt är Golf precis så logisk man kan förvänta sig och byggkvalitén är i sin helhet väldigt bra. Infotainmentsystemet kommer med en 8-tums skärm som standard och är kompatibel med både Apple Carplay samt Android Auto. I övrigt bjuder tillverkaren på tillbehör som adaptiv farthållare, front assist och möjlighet att upptäcka fotgängare. Den digitala mätardisplayen är ett tillval, men ett utmärkt sådant som bör kryssas i.

Gällande körningen är det inga konstigheter, styrningen är inte bäst i klassen men god nog. Det finns rivaler som gör det aningen bättre och erbjuder en något mer direkt känsla. Men det är också något som beror på vilken version av man kör. Överlag är det en väldigt trevlig körupplevelse, bilen klarar ojämnheter i vägen bra. Erbjuder god sikt både bakåt samrt vid A-pelarna och är således enkel att hålla reda på även i trång stadsmiljö.

Bakluckan mäter 380 liter i uppfällt läge. Det finns en lastkant som inte är alltför hög och baksätet är två-delat. Bilens ganska boxiga form bidrar till att bakre passagerarna har bra med utrymme. Sammanfattningsvis är Golfen en bil som gör exakt vad som förväntas och gör det väldigt bra. Funktion och mångsidighet är ledord och det är nog få personer som kommer bli missnöjda med sitt inköp, vilket är något som även rådande försäljningsstatistik indikerar.

Volkswagen Golf

  • Motor: 4-cyl 1.5l TSI ACT
  • Växellåda: 7-stegad automat.
  • Hästkrafter: 130 hk.
  • Drivhjul: Framhjulsdrift.
  • 0-100 km/h: 9,1 sek
  • Bränsleförbrukning bl. körning: 0,48 l/100 km
  • Pris från: 216 900 sek
  • Rival: Ford Focus från 190 000 kr

Senaste artiklar