Provkörning - Volkswagen T-Cross

Hitta din här.

Volkswagen T-Cross – en bil som ska tilltala en ung och urban målgrupp med element som SUV-inspirerad design, kompakt form och spexiga färger. En kombination som spontant låter lovande för god försäljning mot den tilltänka målgruppen, men som även kan gå hem hos den äldre generationen som söker efter ett enkelt insteg och bra synlighet på stora parkeringar – en bil för alla kanske?

Invändigt är det typiskt Volkswagen - inga konstigheter alltså. Instrument och knappar är placerade på dem mest logiska platserna. Det finns dock en något plastig känsla överlag, visserligen inte ovanligt i prisklassen och får därför förlåtas till viss del. Bilens lite boxiga form möjliggör mer huvudutrymme och ett skjutbart baksäte gör att last/passagerare-situationen mer flexibel då bagageutrymmet kan variera mellan 385 och respektabla 455 liter.

Körningen påminner om syskonet Polo i stor uträckning, men det ska sägas att den ökade höjden är noterbar vid lite hårdare kurvtagning. I sin helhet är bilen trevlig att framföra. Speciellt i stadsmiljö där höjden och den goda sikten möjliggör en stressfri framfart. Men det samma kan inte riktigt sägas i motorvägshastighet där ljudvolymen är relativt hög. Motorn på 115 hk får inte bilen att kännas snabb, men är tillräcklig för bilens tänka användningsområden.

Sammanfattningsvis har T-Cross många detaljer som gör den till ett intressant alternativ. Designen känns modern och ger den ett något mer maffigt uttryck än andra bilar i storleksklassen. Bilen må ha ett SUV-inspirerad design, men någon fyrhjulsdrift erbjuds tyvärr inte. Det är lite synd eftersom en sådan detalj hade kunnat öka charmfaktorn ytterligare och möjliggjort att den kanske hade blivit ett vanligt inslag i skidbyar världen över. Så kanske inte en bil för alla, men T-Cross är helt klart en bil som kommer gå hem hos många.

Bra

+ Design

+ Skjutbart baksäte

+ Sikt

Mindre bra

- Lite plastig invändigt

- Finns inte med fyrhjulsdrift

- Ljudisolering

Volkswagen T-Cross

  • Motor: 3-cyl 1.0 l TSI
  • Växellåda: 7-stegad automat.
  • Hästkrafter: 115 hk.
  • Drivhjul: Framhjulsdrift.
  • 0-100 km/h: 10,2 sek
  • Bränsleförbrukning bl. körning: 0,62 l/10 km
  • Pris från: 199 900 sek
  • Rival: Fiat Panda Cross 4x4 från 164 900 kr

Senaste artiklar