Sveriges 5 mest populära SUV:ar

__Antalet SUV:ar på Sveriges vägar har ökat i en rasande takt senaste åren. Det verkar vara en storlek och design som tilltalar en bredare publik än vad man kunnat ana. Nedan finner du Sveriges 5 mest sålda mellan/stora SUV:ar under 2018 och lite kort information om vad de har att erbjuda. __

Volvo XC60

Volvo har inte bara den bäst säljande kombin på marknaden, utan även den mest populära SUV:en. Det är dock inte så förvånande eftersom tillverkaren använder ett liknande recept när det kommer till SUV:ar. Ledorden är en stilren skandinavisk design, hög säkerhet och många praktiska aspekter. Sedan får vi inte heller glömma att svenskar älskar Volvo. Hitta din här.

Bra

+ Hög säkerhet

+ Finns som laddhybrid

+ Upplevs kompakt och pigg

Mindre bra

- Dyr som laddhybrid

- Dyr överlag

- Bagageutrymme

Volkswagen Tiguan

Tiguan är tillverkarens näst största SUV och är överkomlig både gällande pris och storlek. Till skillnad från storebror Touareg går den dessutom att få med en extra sätesrad om man väljer allspace-versionen. Så om du är ute efter en SUV med klassisk Volkswagen-logik och möjlighet att åka sju personer kan det här vara bilen för dig. Hitta din här.

Bra

+ Går att få med 7-säten

+ Logisk interiör

+ Lätt att leva med

Mindre bra

- Känsliga parkeringssensorer

- Tredje raden är uteslutande för barn

- Skoda Kodiaq är i princip lika bra och kostar mindre

Nissan Qashqai

Trots sitt konstiga namn är inte modellen så underlig. Qashqai erbjuder det många vill ha när det kommer till en suv/crossover. Den har en något kaxig design och som grädde på moset är den både är lättkört och erbjuder god sikt från förarplatsen. Hitta din här.

Bra

+ Finns en större version med 7-säten

+ Lågt grundpris

+ Bra komfort

Mindre bra

- Upplevd kvalité invändigt

- Finns inte automat i kombination med fyrhjulsdrift

- Piper ganska mycket

Mitsubishi Outlander

En stor del av Outlanders framgång ligger i att tillverkaren tidigt förstod vikten av att få fram en laddhybrid på marknaden. Outlander har således kommit att bli en av få alternativ för personer som söker ett mer miljövänligt alternativ i SUV-form och till ett rimligt pris. Hitta din här.

Bra

+ Prisvärd laddhybrid

+ Låg driftkostnad

+ Mycket standardutrustning

Mindre bra

- Mycket pipande ljud

- Växelväljaren är lite svåranvänd

- Upplevs lite svajig vid kurvor

Skoda Kodiaq

När Skoda annonserade planen att släppa ett flertal SUV:ar var det vissa som höjde på ögonbrynen. Men när Kodiaq som första modell fick se dagens ljus, var det många som fick omvärdera sin bild av den tjeckiska tillverkaren. Inte nog med att Kodiaq har en tilltalande design, utan den erbjuder även extremt mycket funktion till ett rimligt pris. Hitta din här.

Bra

+ Prisvärd

+ Möjlighet till 7-säten

+ Fyndiga Skoda-tillbehör som paraply i dörrarna

Mindre bra

- Designen från vissa vinklar

- Trång tredje rad