Laddar...

Nya och begagnade Audi

Audi grundades 1909 och är idag ett av de ledande bilmärkena i världen, med en rad prisbelönta modeller och ett starkt engagemang för hållbarhet och teknologi. Audi är en del av Volkswagen-koncernen och ett välrenommerat bilmärke på marknaden.

Som de flesta bilmärken som funnits en längre tid så har också Audi många modeller att erbjuda, här är det vanligaste:

●     Audi Q5

●     Audi A4

●     Audi e-tron

●     Audi A6

●     Audi A3

Audi fokuserade redan från start på att tillverka lyxiga och exklusiva bilar. Under 1930-talet förvärvades Audi av Auto Union, ett företag som ägde flera andra bilmärken. Tillsammans skapade de den berömda "Ring of Four" eller "Four Rings" symbol som fortfarande används av Audi idag.

År 1980 lanserade Audi sin första sportmodell med fyrhjulsdrift. Modellen fick namnet Quattro, och var en stor innovation för Audi eftersom det var en av de första serieproducerade bilarna med fyrhjulsdrift på marknaden. Quattro hade inte bara fyrhjulsdrift utan var även utrustad med en femcylindrig turbomotor som levererade 200 hästkrafter. Den här lanseringen gjorde Quattro till en omedelbar succé och etablerade Audi som ett välrenommerat sportbilsmärke.

Begagnade bilar från Audi

Audi är ett bilmärke känt för att tillverka bilar med hög kvalitet och hållbarhet, vilket gör att deras bilar håller ett högt värde även på begagnatmarknaden. Det finns många olika modeller att välja mellan, vilket gör det enklare att hitta en bil som passar ens preferenser. Om du vill köpa en begagnad Audi så hittar du alla modeller hos oss.

Är du intresserad av att sälja en Audi så kan du snabbt och gratis få ett bud på din bil. Skriv in bilens registreringsnummer och antal mil så kommer du inom kort att få ett bud från en seriös handlare. Du binder inte upp dig till något och gillar du inte budet kan du enkelt tacka nej.

Många populära modeller

Audi har flera olika modeller, allt från mindre familjebilar till lyxiga sportbilar och SUV:ar. Modellerna hos Audi är likt många andra bilmärken indelade i serier. A-serien innehåller kompakta modeller som är lätta att köra och är utformade för att passa stadsmiljöer. S-serien är Audis sportmodeller som är utformade för att ge en mer kraftfull och sportig körning. RS-serien är deras modeller som har allra högst prestanda.

Q-serien är Audis SUV modeller, som är utformade för att ge en hög körkomfort och bra fjädring, samtidigt som de är robusta och kapabla att klara av olika terrängtyper. A8-serien är Audis flaggskepp, en stor lyxig bil som är utrustad med den senaste tekniken och som erbjuder en härlig upplevelse i komfort och körglädje.

Elbilar från Audi

Under 2018 så lanserade Audi sin första elbil, Audi e-tron. Audi har därefter släppt flera elbilar på marknaden, och har som mål att 30% av deras globala försäljning ska vara elbilar år 2025 och till år 2030 ska alla modeller vara tillgängliga som mild-hybrider, plug-in-hybrider eller som full-elektriska.

Audi arbetar kontinuerligt med att förbättra teknologin hos sina elbilar, inklusive att utveckla längre räckvidd och snabbare laddning. Audi är ett bilmärke som är angelägna om att bidra till en mer hållbar framtid. Här hittar du alla elbilar från Audi.

Visa mer