Laddar...

Nya och begagnade Audi Q5

Den första generationen Q5 blev tillgänglig 2009 medan den andra generationen kom 2017. De är relativt lika förutom att den nyare generationen är något större och väger lite mindre.

Audi Q5 har blivit prisad för sin goda kvalitet, köregenskaper och stora utrymmen. Komforten är exceptionell med stora och bekväma säten både fram och bak.

En korrekt och direkt styrning, bra väggrepp och en fjädring som är väl avvägd gör att det känns som att Audi Q5 alltid är på hugget. Vill du ha en sportigare variant med roligare köregenskaper kan du vända dig till sportmodellen SQ5.

En Q5 gör sitt jobb väldigt väl och ligger i toppen i klassen. Bagageutrymmet är stort, luftigt och fyrkantigt. Det är inga som helst problem att få in barnvagn, hundbur och packning med utrymme till godo. Q5 passar därför utmärkt för den stora familjen som gillar att åka på långa bilsemestrar.

Waykes omdöme – därför är Audi Q5 en bra bil

Audi Q5 är en genomtänkt bil som är modern och högkvalitativ. Här kan du bara bocka av i protokollet för Q5 uppfyller de tre krav som utmärker en bra bruksbil, nämligen hög komfort, lätt och behaglig att köra samt att den drar lite bränsle för att vara en så pass stor bil.

Visa mer