Laddar...

Nya & begagnade Audi A3

Kompakta små och mellanstora bilar har länge varit populära och Audi A3 har legat högt på listorna sedan Audi släppte 1996. Vissa experter beskriver den till och med som en säker kompaktbil i lyxförpackning och vi är benägna att hålla med. Med fem stjärnor i Euro NCAP krocktest och en elegant design lever A3 upp till det.

Audi A3 finns som sedan, kombi och cabriolet. Utrymmesmässigt är det gott om plats och även en längre person kan åka bekvämt i baksätet. Bilen är stor nog för en mindre barnfamilj och räcker inte utrymmet finns alltid kombin som alternativ.

A3 ligger tajt mot vägbanan och är en rolig bil att köra. Den blir inte frånåkt på motorvägen och klarar snabbstarter vid rödljus i stan. A3 finns med diesel och bensin som drivmedel eller som hybrid.

Om A3 ger ett lyxigt sportig intryck utvändigt så är interiören minst lika elegant. Allt andas hög kvalitet och tydligheten gör bilen lättkörd.

Waykes omdöme – därför är Audi A3 en bra bil

Audi A3 är komprimerad lyx och komfort, även om äldre modeller är lite mer diskreta utseendemässigt. Men det är inte bara ett elegant yttre som erbjuds, du får både funktion och körglädje. Storhandling eller utflykter, oavsett vilket är den lika kul att köra.

Visa mer