Laddar...

Nya och begagnade Audi A1

Minstingen i Audis stora familj är Audi A1, en modell i minibilsklassen. Den kom ut 2010 och då med tre dörrar. Fem år senare kom den med fem dörrar. Sedan dess har det dykt upp många olika versioner. Audi har dock valt att inte tillverka A1 längre.

A1 bjuder inte på så mycket utrymme för packning och lämpar sig för en liten familj, en singel eller som en andra bil i hushållet. Senare generationer har dock vuxit och hamnar mer i kompaktklassen. Bagageutrymmet är då större, likaså utrymmet i baksätet.

Interiört har Audi moderniserat och anpassat A1 med modern teknologi genom åren. Audis känsla för detaljer är tydlig och det här är en praktisk bil, om än i mindre format.

Körmässigt är A1 en rolig bil att köra som är pigg, följsam på vägarna och som snabbt svarar på styrningar. Eftersom den är så stadig och stabil i högre hastigheter upplevs den större än vad den är.

Waykes omdöme – därför är Audi A1 en bra bil

Letar du din första bil eller en extra bil till familjen är Audi A1 ett alternativ. Audi levererar kvalitet och den här lilla bilen är både snygg och roliga att ratta på vägarna. Du kanske inte får med dig så mycket packning, men golfbagen kan du allt stuva in.

Visa mer