Laddar...

Nya och begagnade Volkswagen

Volkswagen är kända för sina praktiska och pålitliga bilar. Volkswagens modeller är kända för att ha en hög standard på sina motorer och vara en trygg bil att köra vilket har gjort att de blivit ett populärt val på marknaden.

Volkswagen har lanserat många modeller över åren, de här är några av de vanligaste:

Volkswagen är ett tyskt bilmärke som grundades 1937 med målet att skapa en bil som var tillgänglig för den breda massan. Den första bilen hette Volkswagen Type 1, mer känd som Volkswagen Beetle. Beetle blev snabbt en sensation och såldes i över 21 miljoner exemplar.

Volkswagen är sedan många år ett av de ledande bilmärkena i världen med ett brett utbud av modeller, som tilltalar en mångsidig kundgrupp. Deras kvalitet och teknologi gör dem till ett välrenommerat och pålitligt val för bilköpare.

Begagnade Volkswagen bilar

Hos oss hittar du många olika modeller, både nya och begagnade, av bilmärket Volkswagen till salu. Om du funderar på om Volkswagen är ett bra bilmärke som passar dig, eller vilken Volkswagen modell du ska välja, så har vi skapat ett stort bibliotek med artiklar där vi hjälper dig i din köpresa genom våra guider och provkörningar.

Vi arbetar ständigt för att underlätta mellan köpare och säljare av både nya och begagnade Volkswagen bilar. Är du ute efter att sälja din bil så räcker det med att du skriver in ditt registreringsnummer och antal mil som bilen gått för att få ett bud på din bil från en seriös handlare.

Volkswagen modeller

Volkswagen har ett brett utbud av bilmodeller i olika segment såsom småbilar, kompaktbilar, mellanstora bilar, lyxbilar och SUV:er. Deras kompakta bilmodell Golf har varit en av Europas mest sålda bilar under många år. Golf är en modell som också köps och säljs ofta på begagnadmarknaden. Volkswagen Golf är lite större än en småbil och har mer utrymme och komfort än en småbil. 

Volkswagen har även tagit fram en av de mest sålda familjebilarna i Sverige. Modellen heter Passat och har varit med oss i över 40 år. Volkswagen Passat är en mellanstor bil som är känd för sitt stora utrymme för passagerarna och föraren i kombination med sitt tekniska utbud. Under 2015 så lanserade man en ny generation av den populära modellen Passat som är känd för sin nya design, med en sportigare och mer modern känsla, och en interiör som känns mer lyxig än tidigare versioner.

Volkswagens mest populära SUV-modell heter Tiguan och kom först 2007. Det är en allround bil som kan köras både i städer och på längre resor. Volkswagen Tiguan har många ägare världen runt, och det är en bilmodell som passar bra för personer som söker en allround bil med hög kvalitet och utrustning.

Under 2016 så annonserade Volkswagen ett mål om att elbilar skulle utgöra 20-25% av deras totala försäljning under 2025. Målet var då också att ha 30 st elbilar i produktion fram tills dess. Volkswagen har sedan dess lanserat flera nya elbilar och elhybrider som exempelvis Volkswagen e-Up!, Volkswagen e-Golf, Volkswagen ID.3 och Volkswagen ID.4. ID-modellerna är Volkswagens första helt elektrifierade modeller och har snabbt blivit populära.

Visa mer