Laddar...

Nya och begagnade Volkswagen ID.3

Elbilen Volkswagen ID.3 lanserades på den svenska marknaden 2020 och har sedan dess hunnit få en entusiastisk skara användare. ID.3 har listats som vinnare i Teknikens Världs stora test av elbilar, där både laddningskapacitet och räckvidd stack ut i jämförelse med konkurrenternas elbilar.

Även om du väljer standardutförandet på ID.3 får du utrustning som ligger på en hög nivå rent kvalitetsmässigt. AR-teknik hjälper dig med navigation samt med styrning av bland annat telefoni och belysning.

Beroende på vilket utförande du väljer ligger räckvidden vid full laddning mellan 42 och 54 mil. Tidsåtgången för att ladda fullt varierar med utförandet, men snabbladdningen på samtliga varianter klarar 29 mil efter 35 minuters laddning. Det får sägas vara riktigt bra siffror som gör det möjligt att använda ID.3 för exempelvis bilsemestrar.

Waykes omdöme – Därför är ID.3 en bra bil

ID.3 har en relativt kompakt exteriör som ändå är lika rymlig som en mellanstor familjebil invändigt. Det kan göra den här modellen till ett förstahandsval för många som vill gå över till en elbil.

Volkswagen är ett märke som generellt ger ett bra andrahandsvärde. När ID.3 så småningom börjar komma ut på begagnatmarknaden i en större utsträckning, får vi se om ID.3 kommer att stå sig i jämförelse med andra begagnade elbilar.

Andra populära modeller i ID-familjen:

Visa mer