Laddar...

Nya och begagnade BMW X5

Sedan 1999 har du kunnat se BMW X5 rulla på våra vägar. Det är en SUV, eller som BMW kallar det "Sports activity vehicle". X5 har en god säkerhet med flera olika säkerhetssystem, ju senare generation desto fler. Bilen har även fått fem av fem stjärnor i flera krocktest genom åren.

Interiören är i sann BMW-anda lyxig och högkvalitativ med praktiska och stora utrymmen. Alla säten i bilen är stora och bekväma, något som du bör förvänta dig av en SUV från BMW. Den är även känd för sitt stora bagageutrymme där den slår de flesta konkurrenter i samma klass. Som med många andra suvar sitter du högt över marken vilket ger bra sikt över vägbanan.

Styrningen hos en X5 är direkt med suveränt väggrepp och bra fjädringen gör resan bekväm. I terräng går den kanske inte lika bra som flera av konkurrenterna men den tar sig fram. Beroende på generation finns den som bensin-, hybrid- eller dieseldriven.

Waykes omdöme – därför är BMW X5 en bra bil

BMW X5 är en lyxig SUV med gott om plats för hela familjen och den är rolig och bekväm att köra. X5 är snygg med tvådelade grill och lite grov front, och inredningen lockar verkligen att få sätta sig och köra iväg. Helt klart en bil för dig som gillar attityd.

Visa mer