Laddar...

Nya och begagnade Ford Fiesta

Fiestan är en klassiker som har funnit på marknaden sedan 1976. Varje ny generation har blivit något större men fortfarande räknas Fiestan till småbilsklassen. Det är även en av Fords mest sålda bilmodeller med över 15 miljoner sålda exemplar.

Den är lätt att köra och passar utmärkt i storstadsmiljö, tack vare att den är bränslesnål och liten. Av den anledningen är den en populär citybil för singelhushåll.

Ford Fiesta är inne på sin åttonde generation och det kommer bli den sista, efter ett beslut från Ford. Även om Fiestan är en mindre bil har de senare generationerna fått full pott i diverse krock- och säkerhetstest.

Waykes omdöme – därför är Ford Fiesta en bra bil

Fiestan finns med både bensin- och dieselmotorer. Det är en rolig bil att köra tack vare sin dynamik, korrekta styrning och utmärkta grepp på vägen. För att vara en liten bil är modellens framsäten mycket bekväma och påminner om en säten i en sportbil.

Invändigt har den ett relativt stort utrymme som optimeras tack vare en genomtänkt design. Med ett utomordentligt bra pris anses den vara en av de bästa småbilarna på marknaden. Det är en perfekt bil för den som vill ha en prisvärd första bil eller för paret utan barn.

Visa mer