Laddar...

Nya och begagnade Ford Focus

Ford Focus och har genom åren funnits som kombi, sedan, kupé och cabriolet, vilket är hel mix av modeller. Säkerheten i en Ford Focus är god och den har fått fem av fem stjärnor flera gånger i olika krocktest. Ju senare generation, desto säkrare är den, tack vare olika säkerhets- och assistanssystem. Focus går att hitta med bensin- och dieselmotor eller som miljöbil.

Ford Focus är en rolig bil att köra eftersom den är känd för att ligga stadigt på vägarna samtidigt som den har så kallad dynamisk styrning, vilket gör den lätt att köra mjukt och elegant med.

Vare sig du kör på motorväg eller på slingrande landsvägar har du en liten och pigg bil som det är lätt att manövrera med. Den har en rätt så liten kaross men är förvånansvärt rymlig invändigt. Framsätena är lätt skålformade och ger en sportig känsla, vilket höjer körglädjen ytterligare.

Waykes omdöme – därför är Ford Focus en bra bil

Gemensamt med alla generationer Ford Focus är att de är roliga att köra med och har väldigt bra väghållning. Baksätet kan vara i det minsta laget för småbarnsfamiljer som behöver använda barnstol. Den passar i så fall bättre för familjer med lite större barn eller för par utan barn.