Laddar...

Nya och begagnade Kia EV6

Kias elbil EV6 lanserades 2021 och har sedan dess fått många utmärkelser, bland annat har den blivit utsedd till Årets bil 2022. Det här är en crossover med en sportigare profil som mer ger känslan av att sitta i en sedan. Den finns som både bakhjuls- och fyrhjulsdriven.

EV6 är en elbil med en mycket bra räckvidd som dessutom ger en bekväm körupplevelse. Den är tyst invändigt på motorvägen och ligger stadig även när vägen blir slingrig. En stor fördel är att Kia EV6 är riktigt snabbladdad, vilket är perfekt på längre resor.

Interiören är ganska traditionell. Den är rymlig och praktisk med många smarta förvaringsutrymmen. Det platta golvet och bekväma säten ger en komfortabel känsla för passagerarna. Som på de flesta elbilar finns det lastutrymme både bak och fram. Bagageutrymmet bak är rymligt och bilens frunk, alltså bagageutrymmet fram, ger lite extra plats för packning.

Waykes omdöme – därför är Kia EV6 en bra bil

Att få utmärkelsen Årets bil säger en del och Kia EV6 lever faktiskt upp till det. Det här är den perfekta elbilen för familjen som vill åka lite längre sträckor och inte behöva vänta länge för att den ska ladda upp under lunchstoppet. Den är bekväm, ger en skön körglädje och att ta den upp till fjällens vinterlandskap funkar alldeles utmärkt.

Se alla Kia här.

Visa mer