Laddar...

Nya och begagnade Kia Niro

Den sydkoreanska tillverkaren Kia har rönt stor framgång med Niro-modellen. Du får en kompakt SUV i den mindre klassen som är utrustad med smart teknik och bra material.

Det lite högre insteget gör det smidigt att kliva in i Kia Niro och bidrar dessutom till en bekväm sittposition med bra sikt.

Sett till säkerheten håller bilen hög klass tack vare det smarta förarassistanssystemet. Autobroms, adaptiv farthållare och filövervakningssystem gör det tryggt att köra Niro.

Utsidan förmedlar pondus med tuffa lister runt hjulhusen och längs tröskeln. På insidan är uttrycket lite mer diskret och istället är de funktionella lösningarna i fokus. Den är välutrustad med bland annat LED-positionsljus, eluppvärmd läderratt samt klimatanläggning med två zoner. Värt att nämna är också Kias användarvänliga infotainmentsystem som du enkelt kopplar till Apple CarPlay eller Android Auto.

Waykes omdöme – därför är Kia Niro en bra bil

Kia Niro är en praktisk vardagsbil som passar utmärkt till veckans alla hämtningar och lämningar av barn. Det rymliga bagageutrymmet sväljer mycket, särskilt med nedfällt baksäte. Det är gott om plats för både vagn, matkassar och packning.

Men Kia Niro är också en smidig bil för äldre förare som behöver det lilla förhöjda klivet in i bilen istället för att behöva sjunka ner i sätet.

Visa mer