Laddar...

Nya och begagnade Kia Picanto

En Kia Picanto är en liten stadsbil med mycket att erbjuda. Bilmodellen har funnits sedan 2004 och finns i flera generationer. Du kan hitta varianter som drivs med bensin eller diesel. Den första generationen finns enbart som fyradörrars, medan de nyare varianterna även finns med två dörrar.

Eftersom Kia Picanto är en relativt kompakt bil passar den perfekt för körning i stadsmiljö. Bilen kan dock även passa utmärkt som pendlingsbil, eftersom den är bränslesnål. Picanto är en halvkombi och bagageutrymmet är relativt stort och storhandlingen klarar den enkelt av.

Waykes omdöme – därför är Kia Picanto en bra bil

Kia har ökat rejält i popularitet bland svenska bilförare under senare år. Bilarna är snygga, sköna att köra. Picanto är ett av de små alternativen som ändå bjuder på gott om utrymme för både förare och passagerare. Brukar ni vara många i bilen är alternativet med fem dörrar bäst, eftersom det blir enkelt för alla att sätta sig på sin plats.

Kia Picanto är en otroligt bränslesnål bil. Den har en genomsnittlig bensinförbrukning på ungefär 0,45 liter per mil. På så sätt passar den utmärkt för dig som pendlar eller kör mycket i stadstrafik, vilket annars brukar leda till högre förbrukning. Dessutom är bilen relativt billig i inköp också.

Visa mer