Laddar...

Nya och begagnade Kia Sorento

Sedan 2002 har Kias största bil, suven Sorento, rullat på vägarna. Kia har satsat på att bilen ska vara säker, rymlig och bekväm. Precis som en familjebil ska vara. Kia Sorento är dessutom lättsam att köra med bra köregenskaper och stadig väghållning. Du har även bra koll på vägbanan och omgivningen åt alla håll eftersom du sitter högre än i en vanlig personbil.

Det här är en pålitlig och prisvärd mellanstor SUV som ger dig många valmöjligheter vad gäller teknik, kraft och drivmedel. Sorento finns med olika motorer och som bensin-, hybrid- eller dieseldriven. Senare modeller har assistanssystem och andra tekniska finesser om det är något som lockar.

Kia Sorento finns som både femsitsig och sjusitsig. Det senare alternativet är praktiskt om familjen är stor eller om grannskapet turas om att köra barnen till olika aktiviteter. Bagageutrymmet är dessutom rymligt, både hundbur och packning får lätt plats.

Waykes omdöme - därför är Kia Sorento en bra bil

Kia Sorento är lagom i det mesta. Den kanske inte är bäst på något men den är faktiskt bra på allt. Prisvärd, körvänlig, komfortabel och driftsäker. Även om den inte är en ren terrängbil riskerar du absolut inte att sitta fast i snö och lera tack vare fyrhjulsdriften.

Visa mer