Laddar...

Nya och begagnade Kia Soul

Från Sydkorea kommer denna sportiga och men ändå prisvärda bil. Det gör också att den är eftertraktad som begagnad. Kia Soul finns både som elbil och bensindriven.

Modellen känns rymlig eftersom takhöjden är något förhöjd. Även sätena är högt placerade vilket gör det enkelt att kliva in och ut ur bilen. Det är en fördel för den som har någon form av rörelsehinder. Komforten ligger alltså väl över förväntan.

Genomgående är kvaliteten i kupén hög med snygga reglage och påkostade materialval. Lastutrymmet motsvarar standard för bilar av den här storleken. Ratten är ställbar med inbyggd värme, vilket passar bra i det svenska, kyliga klimatet.

Waykes omdöme – därför är Kia Soul en bra bil

Kia Soul är en modern, stilren subcompact crossover som går att få till ett överkomligt pris och som levererar både vad gäller bra köregenskaper och design. Varumärket har vunnit flera priser inom bilbranschen, både för sin innovativa design, men även för köregenskaper och hög komfort.

Det mest utmärkande karaktärsdraget för Kia Soul är att det är en praktisk och funktionell bil med äkta SUV-känsla. Kia Soul har en bränsleeffektivitet som är vida bättre än många av konkurrenternas. Eftersom e-Soul är klassad som en klimatbonusbil väntar en bonus för den som väljer den här bilen.

Se alla Kia här.

Visa mer