Laddar...

Nya och begagnade Mercedes-Benz GLE

Tyska Mercedes-Benz GLE är nu uppe i tre generationer sedan lanseringen 2011 och kvalitet fortsätter vara modellens signum. Välj den stilsäkra SUV:en eller den sportiga Coupé-varianten.

Tack vare generöst med utrymme från fötter till huvud är GLE minst lika bekväm som det lite högre syskonet vid namn E-klass. Passagerare kan dessutom lyxa till resan ännu mer genom att luta tillbaka sätet, även bak. Det fyrkantiga bagageutrymmet är lättpackat tack vara just formen.

Innovation hör Mercedes till och GLE-serien kommer med spännande tekniska detaljer. Satellitnavigering är ett exempel på det och är standard i bilen. Dessutom finns en funktion som gör att bilen lutar i kurvor och ger bättre grepp när du kör på motorväg. Det här är bilen för familjen som vill ha en rymlig och mycket funktionell vardagsbil utan att göra det minska avkall på lyx och flärd.

Waykes omdöme – därför är Mercedes-Benz GLE en bra bil

Den tyska tillverkaren har inte snålat på lyx i Mercedes-Benz GLE. Bilen har en genomtänkt design där så gott som varje interiördetalj smälter in på ett naturligt sätt och samtidigt fyller en funktion. Stilfulla förvaringsmöjligheter och rymliga dörrfack är några exempel.

Den lite högre förarpositionen gör att du sitter bekvämt och får bra sikt i Mercedes GLE. Såväl vindruta som bakruta är stora, vilket optimerar sikten fram och bak.

Visa mer