Laddar...

Nya och begagnade Skoda Fabia

En bil som blivit mycket populär bland barnfamiljer är Skoda Fabia. Det är en bil i småbilsklassen men den känns absolut inte liten. Skoda har lagt mycket tid på att tänka ut detaljer som får en mindre bil att kännas stor. Bildörrar som öppnar vidare än hos andra bilar och högt i tak, gör det lätt att komma in i bilen och utrymmet känns större.

Skoda Fabia lanserades 1999 och finns i flera uppdaterade generationer. Det här är en mycket lättkörd bil som finns med både diesel och bensin som drivmedel. Skoda Fabia har bra köregenskaper och svarar snabbt på förarens signaler. Den är stadig och solid på motorvägen, och på stadsgator är den mindre storleken perfekt.

De tidiga generationerna hade Skodas lite typiska utseende, medan nyare modeller har piffats upp med en modernare design och blivit lite sportigare, framför allt invändigt. Den har ett relativt stort bagageutrymme och många praktiska fack för förvaring, ett måste i familjebilen.

Waykes omdöme – därför är Skoda Fabia en bra bil

Skoda Fabia är en prisvärd bil som är pålitlig och praktisk. Det som kanske är mest utmärkande med bilen är att den har det mesta samlat som en barnfamilj behöver men i mindre format. Inte konstigt att många experter kallar den bilens motsvarighet till en schweizisk armékniv.

Visa mer