Laddar...

Nya och begagnade Toyota Prius

Prius är en halvkombi i mellanbilskategorin som numera kan kallas för klassiker. Modellen lanserades 1997 och har sedan dess varit en mycket populär långkörare som både passar den mindre familjen likväl som singelhushållet. Toyota Prius har främst varit uppskattad för sin låga energiförbrukning, vilket är särskilt ekonomiskt fördelaktigt vid körning i stadstrafik. Även vid landsvägskörning drar bilen väldigt lite.

Toyota Prius är en mycket driftsäker bil. Den är smidig och enkel att köra även för den som inte är en van förare eller som kör mer sällan, bland annat tack vare att den klarar snäva svängar på trånga platser. De nya generationerna av modellen går på en kombination av förbränningsmotor och elektricitet. Det steglösa hybridsystemet gör att flera energikällor kan driva bilen växelvis.

Waykes omdöme – därför är Toyota Prius en bra bil

Interiören på Prius är bekväm med bra benutrymme, god takhöjd och ergonomiska säten. Även lastutrymmet är utmärkt för en bil av den här storleken. I standardutförandet ingår mycket nyttig säkerhetsutrustning som adaptiv farthållare, autostopp och skyltläsare.

Trots att Toyota inte längre säljer den nya generationen Prius i Sverige är andrahandsvärdet gott och begagnade modeller är mycket efterfrågade. Ur miljösynpunkt har den varit föredömlig, särskilt Prius som hybridbil.

Visa mer