Laddar...

Nya och begagnade Volkswagen Golf Sportscombi

Golf har i många år varit en av Sveriges populäraste bilar, även om den kanske inte den mest praktiska för mycket packning. Det är däremot Volkswagen Golf Sportscombi, som först blev lanserad 1993 under namnet Golf Variant.

Om de tidigare generationerna kallades kusinen från landet, är de senare modellerna lika eleganta som praktiska. Utrymmet inne i bilen räcker gott och väl till och bagaget sväljer mycket packning. Både förare och passagerare sitter skönt och bekvämt, även på långresor.

Köregenskaper och driftkostnader är stora uppsidor med Golf Sportskombi.

Den kommer även högt upp i tester för mellanklasskombi. Sportskombin ligger stadigt på vägen och väghållningen är bra även på kurviga landsvägar. Den lättmanövrerade och logiska instrumentpanelen gör dessutom bilen lättkörd. Med fem stjärnor i säkerhetstest är det en trygg bil att satsa på. Den finns med flera drivmedel såsom bensin, diesel, gas eller etanol.

Waykes omdöme – därför är Golf Sportscombi en bra bil

Golf är en klassiker och alla bra egenskaper som gjort den populär har Sportskombin. Den är lättkörd och funktionell. Det klart godkända utrymmet både inne i bilen och i bagaget, gör det till en perfekt bil för dig som vill ha en mindre kombi som är smidig i både stadstrafik och i högre hastigheter. Med Golf Sportscombi kommer fickparkeringen att gå som en dans på rosor.

Visa mer