Laddar...

Nya och begagnade Volvo C40

Volvo satsar helhjärtat på elbilsutveckling och C40 är en av de modeller som är helt elektrisk. För dig som prioriterar hållbarhetstänk kan C40 definitivt vara en bil att titta närmare på av andra skäl än just eldriften. Inredningen är nämligen helt vegansk och bilmattorna är tillverkade av återvunnen plast. Materialen är gedigna och tillverkade för att klara hårt slitage.

C40 är inte Volvos största bilmodell, utan snarare vad som skulle kunna kallas en SUV i miniformat. Den ger ett sportigt intryck och har även en del kraft under huven som gör att den är rolig att köra med.

Men för två personer eller en liten familj som vill ha en bra bil till vardags och som även fungerar att ge sig iväg på bilsemester med, är C40 också utmärkt. Här finns gott om plats för allt som behöver tas med i det fyrkantiga och lättpackade bagageutrymmet.

Waykes omdöme – Därför är Volvo C40 en bra bil

En intressant egenskap hos C40 är kombinationen av komfort och sport som gör körningen både trygg och rolig. Trots det mer eleganta formatet är det en robust bil som klarar av svenska väderförhållanden och vägar utan problem. Prislappen kan tyckas ligga relativt högt, men du får å andra sidan väldigt mycket för pengarna.

Andra populära elbilar från Volvo:

Visa mer