Laddar...

Begagnade Volvo V40

Minstingen i Volvofamiljen, Volvo V40, är en funktionell liten bil med hög kvalitet. Den kom redan 1995 och slutade produceras 2016. V40 är en bil som genom åren har fått flera ansiktslyft. En nödvändighet för att konkurrera med bilar i så kallade golfklassen där utbudet är stort. Men V40 har lyckats bra med sina snygga rena linjer och en inredning som nästan är skandinavisk stilren, utan att ge vika på tekniken.

V40 finns med diesel- eller bensinmotor och dessutom i en Cross Country-modell. Bilen känns rapp och är rolig att köra. Styrningen svarar snabbt och gör det lätt att ta kurvorna på landsvägar.

Volvo V40 är en liten halvkombimodell men utrymmet invändigt är luftig och ger fortfarande en bekväm resa, särskilt fram. Komfortabla säten och skön väghållning gör pendlandet i vardagen behagligt. Lastutrymmet rymmer kanske inte resväskor för fyra personer, men helgens weekendväskor kan lätt du lätt få plats med.

Waykes omdöme – därför är Volvo V40 en bra bil

Volvo V40 finns inte längre i produktion men utbudet är stort på begagnatmarknaden. För storfamiljen är den kanske lite för liten men för singlar, par eller en liten familj är det en snygg och högkvalitativ bil. Smidig, nätt och nästan lite sportig är det dessutom en kul bil att köra.

Visa mer