Laddar...

Nya och begagnade Renault Clio

Även om det här är en småbil är Renault Clio betydligt rymligare än du förväntar dig. Den lilla smidiga bilmodellen har definitivt en känsla av att var större invändigt, tack vare de ergonomiska stolarna som gör att du sitter lite djupare. Det bidrar också till en bekväm körning på både kortare och längre sträckor.

Standardutrustningen i de nyare generationerna består av ett tryggt nödbromssystem som agerar utifrån den trafikerande omgivningen. Dessutom finns en praktisk parkeringsassistent med kamera i 360-vinkel.

Det är en bil som är perfekt för den som nyss fått körkort och behöver en trevlig förstabil som är trygg att köra utan att vara för skrymmande. Pekskärmen är lättnavigerad och du har därutöver fysiska knappar för viktiga reglage som klimat och sätesvärme.

Waykes omdöme – därför är Renault Clio en bra bil

Renault Clio är en av Sydeuropas mest sålda småbil och sett till bilens praktiska egenskaper är det inte konstigt. Letar du en praktisk och bränslesnål småbil med de stora bilarnas finesser är det här ett bra köp.

En rymlig interiör och ett bagageutrymme som sväljer mycket, den smidiga karossen till trots, är några anledningar till att välja Clio före andra småbilar. Perfekt om du vill ha en trevlig och prisvärd bil för vardagens måsten eller för roliga utflykter med vännerna till helgen.

Se alla Renault här.

Visa mer